EHBO vereniging Petrus Donders Tilburg

Sportletsels.


Sporten is een gezonde bezigheid, toch krijgen sporters ook met sportletsels te maken. De eerstehulpverlener heeft een belangrijke functie bij het beperken van de schade die sporters tijdens het sporten op kunnen lopen. Goede eerste hulp kan erger voorkomen. Het herstel van een sportblessure begint al op het moment dat de eerste hulp wordt geboden.

  

Onderwerpen.

 

Tijdens de cursus leert u wat u moet doen, maar ook wat u vooral moet laten. U verkrijgt kennis van de meest voorkomende sportletsels, de oorzaken en gevolgen. U leert de gevolgen van het sportletsel beperkt te houden. U krijgt inzicht in de wijze waarop sportletsels kunnen worden voorkomen. U raakt op de hoogte van effectieve blessurepreventieve maatregelen.

 

Onderwerpen die behandeld worden: sportletsels, vijf belangrijke punten bij het verlenen van eerste hulp bij sportongevallen, stoornissen in het bewustzijn, stoornissen in de ademhaling, stoornissen in het bewustzijn en de ademhaling, letsels van de huid, spieren en pezen, botten en gewrichten en aan het hoofd, warmte en koude letsels, de organisatie van de Eerste Hulp bij sportevenementen, overzicht beschermende materialen per sport, verband- en hulpmiddelen. Overigens eerste hulp bij blaren ook behandeld.

 

Competentie

 

De instructeur toetst gedurende de opleiding of u de leerstof praktisch en theoretisch beheerst.

De nadruk ligt op de praktijk. Is men competent dan ontvangt u het certificaat Eerste Hulp bij Sportletsels van Het Rode Kruis.

 

Om te kunnen hercertificeren na twee jaren is het raadzaam om competentielessen te volgen.

 

Voor meer informatie zie Competentielessen

 

volg ons ook op ....

© 2015 EHBO vereniging Petrus Donders algemene voorwaarden links